Wist u dat?

Geschatte leestijd: 4 minute(s)

NH Vastgoed flatgebouw

Van de bijna 144.000 VvE’s in Nederland functioneert meer dan de helft niet! Er wordt geen onderhoud gepleegd, en de waarde van het complex en de afzonderlijke appartementen gaat achteruit.

Schud uw (slapende) VvE wakker! Maar hoe doet u dat? En hoe start u een VvE in een nieuwbouwcomplex? Zo’n VvE is opgericht door de notaris, vaak al in een vroeg stadium van de bouw. Maar oprichting is niet voldoende: er moet ook wat gebeuren!
De VvE moet ingeschreven zijn in het Kadaster en het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. En ze moet reserveren voor groot onderhoud, bijvoorbeeld. Dat is allemaal wettelijk verplicht.

Sommige eigenaars van een appartementsrecht merken helemaal niets van een VvE. Er wordt nooit vergaderd, en soms hoeft er niets of heel weinig te worden betaald aan VvE-bijdrage. Dat lijkt slim en voordelig, maar het is geen goede zaak. Immers: een slapende VvE doet meestal niets aan het onderhoud. Dus verpaupert het gebouw. Soms is er ook geen collectieve opstalverzekering, en dat kan grote nadelige gevolgen hebben voor de eigenaars. De waarde van de appartementen en het complex daalt. Dat is niet nodig, want met een gezamenlijke aanpak valt veel te bereiken.

Hoe zorgt u ervoor dat uw VvE proactief beheert wordt? Neem vrijblijvend contact op met NH Vastgoed en wij beantwoorden al uw vragen omtrent VvE beheer!

NH Vastgoed

Meer weten over VvE beheer en onze werkwijze? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier of bel met ons. 

085 002 33 37
info@nhvastgoed.nl

Dit bericht delen?

Wellicht vind je
dit ook interessant…

TEAM

TEAM

Yes! Daniëlle is gestart bij NH Vastgoed en VvE beheer als Accountmanager VvE. Wij hebben...

Lees meer